Zielsdelen (h)erkennen en verbinden

zielsdelen

Zielsdelen met een eigen agenda

Soms is de overgang van een fijne beleving te snel of te groot naar het dagelijkse leven. Een deel van jouw ziel kan het dan niet bijbenen. Of zielsdelen hebben een verlangen om op die fijnere plek te blijven.

Kom ik terug van vakantie vol natuur en rust, is de wereld van Schiphol er een van chaos en drukte. Ook in de straat van mijn huis is het een krioelen van mensen, kinderen en af en aanrijdende auto’s, want de school is net uit. Een schok. Niet te bevatten. Alsof ik van het een op het andere moment in een totaal andere wereld gedropt ben en niet kan voelen dat ik weer thuis ben.

De ziel heeft soms meer tijd nodig dan het lichaam om alles te laten zakken (los te laten). Acclimatiseren dus. Even bijslapen om de indrukken te verwerken en gewoon nagenieten.

De knop van de automatische piloot schiet op aan, dus stap ik op de fiets om boodschappen te doen. De tuin barst uit zijn voegen door het groeizame weer. Hup, lekker aarden. Ik doe gewoon mijn ding. Morgen zal dat er-niet-zijn-gevoel wel weer over zijn. En enkele dagen later lijkt er al niets meer aan de hand te zijn.

Contact met je ziel

Maar soms kan het onbestemd gevoel langer duren en in de weg zitten. Er ontbreekt iets, maar je kunt er niet de vinger op leggen. Als je met je gedachten of gevoelens op een andere plek bent, dan ben je niet aanwezig. Een deel van de ziel heeft geen verbinding.

Zodra je dit bewust wordt, kun je dit aanpakken. Vraag de ziel wat er aan de hand is, wat het voelt, wat het nodig heeft.

Precies een week later loop ik weer voor het eerst in de duinen.  Wat is het groen! Toch dringt het allemaal moeizaam tot me door. Er is ook een stemmetje in mij die telkens aandacht vraagt. Ze vergelijkt de dieren van beide landen. Alsof het een vreemde is die hier voor het eerste is. Dan besef ik dat ik die vreemde ben.

Ik concentreer me en kijk naar die vreemde in mij. Ik neem waar en voel. Op het moment dat ik dit toelaat wordt het rustig in mij. Er zakt iets in mij.

zielsdelen

De ziel is weer compleet

Als je het deel dat even de verbinding kwijt was in jezelf erkent, voelt het zich gezien. Dan heeft het de moed om de stap te maken naar het heden. Hoofd en denken zijn weer bij elkaar en je bent aanwezig en in je kracht.

Dan kijk ik om me heen, alsof mijn ogen nu pas echt willen zien. Tegelijkertijd voel ik dat mijn hart zich opent voor de omgeving waar ik ben. Het ontroert me. Ik besef ook dat elke plek zijn eigen schoonheid en energie heeft waarmee je je kunt verbinden. Ik ben blij dat ik er weer ben, hier, op mijn eigen stek.
Een vakantiebeleving vindt meestal wel een plekje in je hart. Lastiger wordt het als je door vervelende gebeurtenissen in het verleden nooit echt helemaal aanwezig bent in dit leven. Alsof je in bepaalde situaties gewoon afhaakt, niet meedoet. Zielsdelen hebben zich dan teruggetrokken en je kunt er niet meer bij.

In het Sjamanisme wordt dit gezien als het verlies van een zielsdeel.
Door Soulretrieval tijdens een Sjamanic Healing kan zo´n deel weer verbonden worden met de huidige mens.

Neem contact met mij op als je meer wilt weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*