Marian Apswoude

Roep van de ziel

Marian Apswoude

Wel eens in een spagaat gestaan omdat de ziel aan de deur klopt?

Ik leer me overgeven aan de stroom, die binnenin mij is en met buiten in verbinding staat. Dan gebeurt er altijd iets, en neem ik de stap die nodig is, van binnenuit. Een diepe drive in mij weet blijkbaar precies de weg, helpt me verder als ik me open stel en soms zachtjes pusht.

Het begin

Ik loop als 10-jarige langs een huis waar het gezin aan tafel zit te eten en besef (of is het een hulpkreet naar boven) dat het leven niet enkel kan bestaan uit: geboorte – eten – werken – slapen – doodgaan. 

Ik heb een gezin gekozen om in op te groeien, waarin de ouderwetse opvoeding regel is. Gehoorzamen en afhankelijkheid gaan hand in hand. Als kind al voel ik me opgesloten in mezelf. Wie o wie haalt mij eruit.

Als leerkracht op een basisschool kom ik door het Montessori-onderwijs bij een uitgangspunt die mijn diepe behoefte naar boven haalt. De roep van de ziel: leer het mij zelf doen. Hierbij is de volwassenen een begeleider. Dit opent mijn ogen en  wordt een belangrijke leidraad voor mijn verdere leven.

Beelden en energie

Ik droom je, dans je, spreek met je, luister naar je, zing je, schilder en teken je, loop met je mee de toekomst in of ga met je terug naar het verleden.

counseling-dromen -roep van de ziel

Het beeld van de allereerste droom over de wolf onder mijn bed staat nog op mijn netvlies. Dromen laten me niet los en ik verdiep me in het werk van Carl Jung en Ann Faraday. Ook kan ik verdwijnen in dagdromen, totdat ik ontdek dat ook zij mij heel veel te vertellen hebben. Hulp van binnenuit! Yes. 

Op de kunstacademie ontstaan de eerste fantasiebeelden onder mijn handen. Als beeldend kunstenaar duik ik er verder in en zoek naar verschillende invalshoeken van een thema, dat altijd een spiegeltje is van wat er in mij leeft.  

De natuur als geduldig medicijn

Ook de natuur blijkt een enorme hulp te zijn.Zij heeft haar eigen manier om dingen duidelijk te maken. Mijn zintuigen leer ik op een ander level te ontwikkelen en te gebruiken. 

Spiritualiteit 

Voor mij is mijn persoonlijke ontwikkeling innig vervlochten met mijn spirituele groei. Rudolf Steiner leert mij kosmische verbindingen zien.

Een spirituele reis naar Chartres in 2002 is het begin van vele cursussen en reizen bij de spirituele praktijk Homeoart. In 2008 -2010 volg ik de Opleiding voor Spiritueel Bewustzijn.

roep van de ziel

 

Op het moment dat ik besluit een opleiding te volgen aan het Institute Siberian Shamanism krijg ik een liefdevolle reactie van mijn hart. Het sjamanisme blijkt naadloos aan te sluiten bij mijn eigen manier van leven. Na vele trainingen word ik in 2012 in een bijzonder ritueel ingewijd als Sjamanistische Healer. In 2015 behaal ik het certificaat van Soulretrieval en Powerextraction. 

Het sjamanisme geeft me de vreugde en de kracht om telkens weer verbinding te maken met datgene dat wil vluchten of vechten. Het geeft me de middelen om te zuiveren, te helen, op te ruimen en verbinding te maken met mezelf, met de Grote Spirit in al zijn gedaanten en met jou. 

In 2022 volg ik enkele trainingen om gerichter met hogere bewustzijnslichtlichamen te leren werken dat resulteert in een diploma.

Teken van Licht

Elke hindernis en blokkade in een mens is de roep van de ziel om gehoord en gezien te worden. De ziel wil in het licht staan door ja te zeggen tegen jezelf!