Open de ruimte in jezelf

Open de ruimte in jezelf: Hoofd van vrouw

Dromen komen op het juiste moment: Open de ruimte in jezelf zodat je niet verder uit balans raakt.

Ik ga me vandaag inschrijven voor een opleiding. Ik bevind mij in een ruimte met lange tafels waar meerdere gegadigden hun toelatingsformulieren invullen. Een kennis is direct aan de beurt voor een gesprek.

In mijn dagelijkse leven wil ik een pittige cursus volgen. Dan heb ik minder tijd voor andere dingen.

Terwijl ik naar een formulier zoek raak ik de draad kwijt van getallen die daarop ingevuld moet worden. Ik kan dit papier toch niet vinden tussen alle andere paperassen uit mijn tas! Een stressgevoel steekt de kop op.

Gisteren was er een moment dat ik dacht: ja hoor, daar ga ik weer. Ik wil dit graag. En dat moet ook nog. Een vervelend gevoel komt er in mijn buik. Dit voelt hetzelfde als in de droom en de spanning in mijn lijf zegt genoeg.

Zo binnen- zo buiten

Daar zit ik dan. Ik loop even naar het raam, maar zie vooral het gebouw en een stuk van het plein. Geen lucht.

Er is geen lucht in de droom te zien is: ik ben zelf niet luchtig genoeg. Ik gun mezelf te weinig ruimte.

De tijd voor de inschrijvingen voor vandaag is nu voorbij. Ze sluiten en ik zal een andere keer terug moeten komen. Dat is balen.

Zo kom ik niet verder. Hoe doorbreek ik dit patroon dan: hoe krijg ik meer ruimte in mijzelf?

Open de ruimte in jezelf: Vrouw onder dak van huis

Hulp in de droom

Ik kijk rond in de droom en zie een heel relaxed koppel naast me. Zij zit op de tafel met haar rug tegen de muur. Ik vertel hen het probleem van het formulier. De vrouw zegt: wat ligt er onder je stoel? Juist ja, dat ik daar zelf niet aan gedacht heb.

Ik weet het wel: als ik rustig ben dan pak ik de dingen beter aan. Waarom doe ik het dan niet? Ik kan mentaal wel iets willen, maar de rest van mijn innerlijke systeem werkt niet mee als ik te veel in mijn hoofd zit.

In de droom is er ook nog de kennis: een sterke robuuste vrouw. Wat maakt haar zoals ze is? Ik verbind me met haar uitstraling.

Een vroegere situatie komt in beeld en ik zie mezelf in een sollicitatiegesprek: Ik heb er plezier in en weet waarover ik praat, wat ik wil, voel waar ik voor sta en wat ik kan.

Open de ruimte in jezelf: vrouw met lang haar onder dak van huis

Hier zijn alle elementen (denken-voelen-willen en doen) in balans. Door dit gevoel in het huidige moment te versterken voel ik me stevig in mijn lijf komen. Zo open ik de ruimte in mijzelf.

De oplossing dromen

De droom krijgt een andere wending doordat de energie veranderd is.

Als ik mij nu weer zie zitten in de droom met de formulieren – nu correct ingevuld -, word ik opgeroepen tot een gesprek. Dat gaat prima, maar ik beslis anders.

Het is rustig in mijn hoofd en mijn gevoel spreekt duidelijke taal. Geen cursus voor mij op dit moment. Vanuit een evenwichtige verbinding heb ik de ruimte in mijzelf hervonden en loopt het weer gesmeerd. Want: zo binnen – zo buiten.

Neem contact met mij op als je wilt weten wat ik voor je kan betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*