Innerlijke leiding op mijn pad

Hoe gevoelens en fysieke signalen een teken van innerlijke leiding zijn en je de kans geven om een groter zelfvertrouwen te ontwikkelen.

innerlijke leiding-zelfvertrouwen

Vandaag ben ik speciaal op de fiets gestapt: op zoek naar inspirerende lees- en kunstboeken voor de komende vakantie. Het is zaterdagmorgen en dan zie je mij zelden in het centrum. Ik heb geen idee wat het gaat worden, maar deze boekhandel heeft vaak bijzondere uitgaven op allerlei front. Ik laat me verrassen. 

De afdeling waar ik direct tegenaan loop heeft tafels boeken en kasten vol. Van die enorme hoeveelheid krijg ik het benauwd . Er is ook geen boek dat  direct in het oog springt. Nee, hier heb ik geen zin in.

Een volgende afdeling biedt misschien meer zicht op iets aantrekkelijks. Ik zie een mooie tekening van een boom op een boek. Engelstalig. Aardig onderwerp. Ik voel nog geen geen echt enthousiasme naar boven komen borrelen. Oké, iets in  mij gaat voor de plaat op de kaft en het onderwerp, maar…… Ik loop toch even verder naar een andere afdeling.

De innerlijke leiding meer ruimte geven

Een boek over symbolen. Heel interessant, maar het zit nog in plastic. Ga ik dit meenemen op vakantie? Thuis staan er al meerdere boeken over dit onderwerp in mijn kast. Ik voel dat mijn lichaam reageert met een diepe ademhaling. Ik ben even stil en wacht. Iets in mijn binnenste probeert mij iets te vertellen. Nee, dit boek niet, voel ik.  Mijn lichaam is reageert direct en is weer rustig als ik besluit om dit teken van innerlijke leiding op te volgen.

innerlijke leiding-zelfvertrouwen

Zo loop ik nog een afdeling op. Dan voel ik hoe mijn schouders gespannen zijn, omdat mijn hoofd/denken/ego toch echt iets wil. Het probeert me aan mijn doel te herinneren. Er moet toch genoeg te lezen zijn op vakantie!

Ik aanschouw verwonderd wat er zo duidelijk gebeurt. Dat mijn ziel via mijn lijf zo duidelijk communiceert. Ik ken dit wel, maar mijn innerlijke leiding vraagt op dit moment echt aandacht. Dat mijn hoofd zich er niet te veel mee bemoeit en mijn denken niet alles wil regisseren: ik ben allang blij.  Zonder boek stap ik de winkel uit. Het voelt lekker licht.

Toch geeft mijn hoofd het nog niet helemaal op. Volgende boekhandel. Ja, ik ben gek op boeken. Ook daar enkele (wel hele mooie) roependen in de woestijn. Maar ik voel het al. Vandaag geen boeken voor mij, ook al probeert de verleiding me een aantal keer op andere gedachten te brengen.

Innerlijke leiding en zelfvertrouwen

Als ik naar huis fiets, voel ik in ene wat de onderliggende reden is van deze score. Ik ben gisteren in mijn eigen boekenkast een filosofieboek tegengekomen die roept om gelezen te worden. Dat wil mijn innerlijke leiding mij duidelijk maken. En als ik dit teken negeer dan blijf ik zoeken.

Verrassend resultaat

Ben ik nu voor niets op de fiets gestapt?  Het fietstochtje zelf is al ontspannen en lekker buiten. Ik ervaar me ook heerlijk in evenwicht door de communicatie met mijn lichaam en mijn ziel. Het hoofd is rustig en ik voel me krachtig en ruim. Toch is er genoeg gebeurd om verder te kunnen. En om beslagen ten ijs op vakantie te gaan.

Oefening

Wil je meer op je innerlijke leiding vertrouwen? 

innerlijke leiding-zelfvertrouwen

Zeg tegen je innerlijke zelf dat je behoefte hebt aan  een rustig plekje. Laat het dan los. Stap op de fiets of wandel een stuk. Beslis niet met je denken welke richting je op gaat. Voel ter plekke intuïtief welke kant goed voelt en laat je hierdoor leiden. Doe dit bewust bij elke splitsing of mogelijkheid. Laat los wat er niet zo aantrekkelijk uitziet, of je niet bevalt. Vertrouw op je gevoel. (Je denken gebruik je alleen als tool voor je veiligheid.) Waar kom je uit?

Neem contact met mij op als je meer wilt weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*