De helende kracht van kleur

Helende kracht kleur insect

Ervaar de helende kracht van kleur. Je bent klein, maar gelukkig heeft de natuur je uitgerust met de juiste kleuren. Dan doe je net alsof je een gevarendriehoek bent: pas op. Gevaar. Hierdoor kan je rustig eten. Maar kleur doet meer.

Heel je pijn: maak verbinding met kleuren in de natuur

helende kracht van kleur
trosglidkruid

Langs een pad in de duinen staat een brede rand met paarse bloemen. Het voelt zo zacht aan. Terwijl ik sta te kijken ( ik sta er net voor) en te voelen, ontspan ik mezelf zodat ik de prachtige vormen los kan laten.

De kleur warm-paars, komt verder binnen. Ik neem waar, grijp niet in, ontspan verder en laat de kleur zijn werk doen. De kleur vloeit door mijn hele aura alsof ik in een wolk van paars licht zit.

Dan voel ik verdriet boven komen, een afscheid, mijn rouwproces komt boven. De kleur haalt het in mij boven, maar zo zacht dat ik het toe kan laten. Paars is ook de kleur van het 6de chakra: in-zicht. Pas als ik het toe kan laten, kan ik het loslaten en verder gaan.

De helende kracht van kleur: kom in balans door de andere pool erbij te betrekken

helende kracht van kleur

Dan kom ik in mijn tuin de gele kamperfoelie tegen. Deze kleur is complementair: zij is de andere pool van paars en samen vormen zij een geheel.

helende kracht kleur gele kamperfoelie

Ik laat de gele kleur binnen komen. Ik voel en deze gaat direct naar mijn zonnevlecht: ga weer in je kracht staan. Zoals de zon ons kracht en warmte geeft. De gele kleur geeft nu tegenwicht aan het zware van de paarse kleur en mijn verdriet.

Door weer in mijn kracht te staan voel ik mij weer lichter en vrolijker. Ook al is de aanleiding voor het verdriet nog niet weg, ik kan er wat meer afstand van nemen en er beter mee omgaan.

Vaak is een enkele kleur genoeg om op te laden.

Nu jij: ervaar de helende kracht van kleur

  • Kijk terwijl je in de natuur wandelt, welke kleur je vooral opvalt. Wat doet het met je. Laat het toe en voel, kijk, grijp niet in.
  • Heb je je wel eens afgevraagd wat een bos bloemen met je doet? Waarom heb je deze gekocht of juist gekregen?
  • Een kleur waartoe je je aangetrokken voelt ondersteunt je. Welke kleuren zitten er in je kleding die je nu aan hebt?
  • Een bekende methode, als je weinig energie hebt, is een oranje doek op je bed leggen.
  • Je kunt ook kijken tot welke kleur je van de foto’s aangesproken voelt. Houd de soorten bloem en vorm er zoveel mogelijk buiten.

Neem contact met mij op als je wilt weten wat ik voor je kan betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*