Energie verzamelen

energie verzamelen

Energie verzamelen is nodig als je bewust wordt dat je je energie versnippert door steeds met verschillende situaties bezig te blijven.

Gebeurt dit jou ook regelmatig? Loop ik in de duinen, ik heb wat uurtjes vrij om lekker te ontspannen, wil dat hoofd van mij maar niet rustig worden. Alsof alles van de afgelopen dagen nu opgelost wil worden. En voordat ik het weet ben ik al weer een stuk verder in de natuur,  maar ik zie eigenlijk niets. Laat staan dat ik er van kan genieten. O ja,denk ik. Er gewoon naar kijken…..! Laat al die gedachten er maar zijn.

Blijkbaar is er iets dat mij nog wat te vertellen heeft. Mijn energie zit nog volop in het spannende boek dat ik thuis aan het lezen ben. En ik sta ook te popelen om in mijn atelier te duiken, maar ik voel dat ik niet voor niets de duinen in trek.  Dus wat wil ik eigenlijk? Hier zijn of daar zijn? Ik loop nu in de duinen, dus…..

Verbinding met de energie

Energie verzamelen betekent door focus en ontspanning naar die situatie toe te gaan waar je met je aandacht steeds naar toe trekt. Het gaat niet om de inhoud, maar om de onderliggende energie.

Bij een rustig plekje aangekomen concentreer ik me op de activiteit die ik nu het liefste thuis wil doen. In gedachten zie ik mijn atelier en ik stel me voor dat ik een tekening aan het maken ben. Ik kruip er even helemaal in. De energie stroomt door mijn lijf als ik mezelf zie tekenen:  actief en blij mijn ding doen. Heerlijk!

Dan probeer ik heel langzaam en geconcentreerd mijn aandacht te verplaatsen naar het gevoel en het beeld los te laten. Mijn adem helpt me om er dieper in te zakken. Ook de woorden die erbij horen en nog blijven plakken in mijn hoofd laat ik langzaam rustig los. Telkens weer concentreer ik me op de energie: ik kijk er naar maar vul het niet in. Langzaam zakt zo alle inhoud weg, wordt mijn hoofd stil en voel ik enkel nog de energie.

Energie naar het hier en nu halen en versterken.

energie verzamelen

Energie verzamelen uit alle situaties die je afleiden vragen ook om verankering, zodat de vitaliteit kan stromen en aanwezig blijft.

Dan keer ik weer rustig terug waar ik werkelijk ben, – ik ben nog steeds in de duinen op dat stille plekje -, maar houd de energie vast. Hier sta ik en voel de energie door me heen gaan. Het is enkel nog energie zonder inhoud. Maar energie wil stromen en brengt vanzelf een actief gevoel in mij. Ik wil het sterker beleven en activeren en begin te huppelen. Kom op! Huppel! Er komt een gevoel van kinderlijke vrijheid en blijdschap omhoog. Dan stap ik lekker door waarbij ik die energie bewust in mijn benen voel. Zo komt alle energie in dit moment bij elkaar.  Mijn hoofd is nu rustig en leeg.

Plotseling voel ik de zon op mijn gezicht schijnen, alsof hij op mij gewacht heeft. Ik blijf staan. Heerlijk: Het verwarmt me en verstevigt mijn energie. Dan gebruik ik mijn andere zintuigen. Ik ruik de hars van de dennenbomen en snuif diep. Mmm! Het brengt me dieper in mijn lijf.  Terwijl ik verder loop kom ik bij een prachtig  meer en hoor zachtjes de golfjes tegen de kant kabbelen. Mijn hart gaat verder open. Ha: ik ben er weer. Ik leef!

Wanneer voel jij je in stukken verdeeld?

Neem contact met mij op als je meer wilt weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*