Energetische verbindingen zuiveren

energetische verbindingen

Bij verbindingen met andere mensen of situaties waarbij je je steeds druk maakt, juist inhoudt of niet lekker voelt, spelen op de achtergrond -onbewust- oude patronen van emoties mee.

In de tijd dat ik hard liep, kwam ik op een zondag een hardloper tegen in overhemd en gewone lange broek. Dat was niet gewoon, maar oké, ieder zijn ding. Ik zei: Goedemorgen. Er kwam geen reactie. De week daarop zag ik de man in het overhemd al van verre aankomen.  Ik zei hem gedag en weer liep hij stoïcijns langs mij heen.

En dat kon ik niet hebben. Zondagmorgen vroeg, allemaal hardlopers onder elkaar en dan niets zeggen? Ik begreep er werkelijk niets van: dat doe je toch. Zo hoort het. Ik bleef hem dan ook hardnekkig goedemorgen zeggen. Elke zondag weer. (zo blijft de energetische verbinding in stand) Totdat iets in mij wakker werd want ik irriteerde me en maakte me boos.

Verbindingen energetisch uit elkaar halen

Het gedrag van de ander voelt op dat moment alsof jouw leven en geluk er van afhangt, zo versmelt je met de ander. Jouw eigen energie verdwijnt op dat moment in deze energetische verbinding.

De situatie met de mede- hardloper haal ik me weer voor de geest en voel wat het met me doet. Mijn buik en hele systeem voelt zwaar.  Ik stel me voor dat ik met mijn vingers alle vervelende energie die ik nu voel uit mijn lijf haal. Deze gevoelens boetseer ik tot een willekeurige vorm buiten me en zet het voor me neer. Deze handelingen herhaal ik net zolang totdat het rustig voelt in mij.

Dan haal ik alle delen die niet van mij zijn uit dit blok en geef het energetisch terug aan de hardloper. De ander zijn beweegredenen doen nu niet ter zake. Het gaat om mijn eigen emoties, die wil ik helen.

Zuivering door erkenning en loslaten

Als volwassene kan je vanuit je kracht en liefde het kind in jezelf steunen om alle gevoelens weer te erkennen.

Ik zie de rest van het energetische blok voor mij en laat de boosheid en verontwaardiging weer toe. Deze emotie gaat door mij heen en voel de verkramping in mijn zonnevlecht. Omdat ik er bij blijf, neemt de spanning langzaam af en het blok wordt kleiner. Dan komt er angst te voorschijn. Ook die emotie geef ik de ruimte door rustig te ademen en er naar te  kijken. Zo zuiver ik energie in mezelf en kan alles stromen.

Voor mij verschijnt het beeld van mijzelf als klein meisje dat moet gehoorzamen. Hier ben ik een stuk van mezelf verloren en dat wil ik weer terug.   Alle betrokkenen bedank ik vanuit mijn hart voor al hun goede zorgen en laat deze oude energetische verbinding los.

Eigen kracht

Zuivere energetische verbinding met je eigen energie geeft kracht in het dagelijkse leven.

Als ik voel wat het innerlijke kind nodig heeft maak ik hiermee zo goed mogelijk een verbinding, waardoor deze krachtige energie door mijn lijf kan stromen. Dit kan ik doen door de geheelde verbindingsdraden met mijn handen terug in mijn systeem te brengen. Zo ben ik weer sterker verbonden met mijn eigen kracht.

Nu denk ik: goh, had ik daar vroeger last van. Wat een bevrijding. Die hardloper ben ik trouwens nog een enkele keer bij de groenteman tegengekomen, al groetend en wel.

Om welke futiliteit maak jij je steeds druk? Ga er eens voor zitten, haal de energetische verbinding uit elkaar  en geef jouw emoties de ruimte om er te zijn. Verbind je vervolgens met je diepere kracht.

Neem contact met mij op als je weer wilt weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*