Bewust leven met dieren opent je ogen

 

 

Bewust leven met dieren opent je ogen met verwondering

Ooit was ik met mijn gezin in een boeddhistische tempel (in Friesland). Net voordat de ceremonie begon, liepen er torretjes op de grond. Deze werden een voor een heel voorzichtig op een papiertje buiten gezet. Met veel geduld en respect. Daarna ging het mensenwerk door. We zaten er met open mond naar te kijken.

bewust leven met dieren opent je ogen

Of zegt de stoere ik: is het niet een beetje overdreven. Je kunt ze ook bij elkaar vegen en naar buiten kieperen, toch? Kunnen we tenminste op tijd beginnen. Dan doe je al wat goeds…. Maar die spin trap ik gewoon dood(want die vind ik griezelig). En al helemaal die mug (want die steekt).

Wat is een egel zonder stekels

Waar zouden we zijn zonder de bijen, de egel, de mug….. de voedselketen. Iedere levende ziel wil erbij horen, mee doen, zijn ding doen. En je kunt ook van ze leren….

Bewust leven met dieren opent je ogen als je wilt ….

Op een dag wandel ik op het strand, er staat een behoorlijke wind. De branding gaat tekeer. Dan zie ik een kleine zeehond op het strand. Wauw. Maar als hij mij ziet bewegen, duikt hij het water in. Ik loop weer terug zodat hij de ruimte heeft.

Toch kijk ik achterom en zie dat het dier het niet redt tegen de sterke branding. Dus rolt hij steeds terug het strand op, waar hij even uitrust.

Dan zijn er 2 wandelaars die hem ook ontdekken. Snel zo dicht mogelijk er naar toe om hem op de foto te zetten. En nog een foto en nog een. Maar het dier wordt zo weer de golven ingedreven en rolt weer terug.

Vergeet jij ook wel eens dat de wereld niet enkel om jou draait…

We vergeten vaak een stapje terug te doen.

Heb je wel eens gezien hoe we in een dierentuin(!) op dieren afstormen. Wat doe jij als iemand op je af komt rennen?

bewust leven met dieren opent je ogen

Hart en ogen openen voor alles wat leeft

Kan jij gewoon stil zijn en enkel luisteren en kijken naar onbekende dieren? Durf jij je meer open te stellen?

Als mijn kat alweer vraagt om eten(omdat het overleefd heeft op straat), probeer ik het met een balletje. Lekker spelen. Ze is tenslotte geen meubelstuk.

Laat jij die grote spin in je huis de insecten- die jij niet ziet- opruimen? Scheelt je weer werk.

Begrijp je wat de aanwezigheid van veel pissebedden in je composthoop jou wil vertellen?

De sjamaan werkt samen

De sjamaan maakt contact met dieren in zijn trancereis om inzicht en antwoorden voor de cliënt te krijgen. Daarom worden zij hulpspirits genoemd. Hij geeft zich over aan de energie van het dier en laat zich leiden.

Zo maakt hij verbinding met wijsheden die universeler zijn. Niet persoonsgebonden. Het dier laat de sjamaan ervaren of zien wat op dat moment voor de cliënt helend is.

Eigen blikveld verruimen

Wil je weten hoe je in je tuin met allerlei soorten diertjes kunt samen werken, kijk eens op: http://irisgardenecologyblog.com

of op een natuurlijke manier met je huisdier omgaan: degroeneos.nl

Je kunt natuurlijk ook contact met mij opnemen als je meer wilt weten over mijn werkwijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*